portrait

DavidK

Germany

Translate From: English (EN)

Translate To: Hungarian (HU)

1,725

Words Translated

0

Terms Translated

DavidK’s Selected Translation Work

Terms and text shown below represent DavidK’s contributions to TermWiki.com, a free terminology website and knowledge resource for the translation community.

English (EN)airport friendly

A shoe that contains no metal of any sort, allowing the wearer to pass through airport metal detectors.

Hungarian (HU)reptér-barát

Olyan cipő amely nem tartalmaz semmilyen nemű fémet,viselőjének így lehetővé téve a reptéri fémdetektorokon való áthaladást.

Footwear; Childrens shoes

English (EN)Kano

Kano is a video game character from the Mortal Kombat series who made his debut in the first Mortal Kombat in 1992, as one of the villains. Originally a mercenary and leader of the international crime cartel known as the Black Dragon, Kano rises beyond the ...

Hungarian (HU)Kano

Kano egy videojáték karakter a Mortal Kombat sorozatból, aki 1992-ben az első Mortal Kombat-ban mutatkozott be, mint az egyik gonosztevő. Kano, aki eredetileg a Black Dragon nevű nemzetközi bűnszövetkezet egykori zsoldosa és vezére volt, ravaszsága és ...

Video games; Characters

English (EN)humidity

The amount of moisture in the air. Air conditioners remove moisture for added comfort.

Hungarian (HU)páratartalom

A levegőben található pára mennyisége. A légkondicionáló berendezések a nagyobb kényelem érdekében kivonják a nedvességet.

Household appliances; Air conditioners

English (EN)Michael Moore

Born Michael Francis Moore ( April 23, 1954), an American filmmaker, author and liberal political commentator. He is the director and producer of Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11, Sicko, and Capitalism: A Love Story, four of the top nine ...

Hungarian (HU)Michael Moore

Született Michael Francis Moore (Április 23, 1954.), amerikai filmrendező, író és liberális politikai kommentátor. Ő a rendezője és producere a kilenc legnagyobb bevételű dokumentumfilmek közül négynek. Ezek a; Bowling for Columbine (Kóla Puska Sültkrumpli), ...

People; Directors

English (EN)Battlefield Modern Combat

Battlefield Modern Combat is a computer game that is only available for the PC. It was developed by Dice and published by Electronic Arts.

Hungarian (HU)Battlefield Modern Combat

A Battlefield Modern Combat egy számítógépes játék ami csak PC-re kapható. A Dice fejlesztette és az Electronic Arts adta ki.

Video games; First person shooters

English (EN)heat pump

An air conditioner that contains a valve that allows it to alternate between heating and cooling.

Hungarian (HU)hőszivattyú

Egy olyan légkondicionáló, mely egy szelep segítségével képes váltakozva hűteni és fűteni.

Household appliances; Air conditioners

English (EN)disengagement theory

A functionalist theory of aging introduced by Cumming and Henry that contends that society and the aging individual mutually sever many of their relationships.

Hungarian (HU)Szétkapcsolódás-elmélet

A korosodásnak egy Cumming és Henry által bevezetett funkcionalista elmélete - ami azt állítja, hogy a társadalom és a korosodó egyén kölcsönösen szüntetik meg számos kapcsolatukat.

Sociology; General sociology

English (EN)William S. Burroughs

William Seward Burroughs II was an American novelist, short story writer, essayist and spoken word performer.

Hungarian (HU)William S. Burroughs

William Seward Burroughs a II., egy néhai amerikai regényíró, novella író, esszéista és szóbeli előadó.

People; Authors

English (EN)osteoporosis

A condition that affects especially older women and is characterized by decrease in bone mass with decreased density and enlargement of bone spaces producing porosity and fragility.

Hungarian (HU)csontritkulás

Egy, leginkább az idős nőket érintő állapot melynek jellemzői; a csonttömeg csökkenése, a csontok sűrűségének a csökkenése, valamint a csontok közötti tér növekedése, ami a csontokban lyukacsosságot és törékenységet okoz.

Fitness; Workouts

English (EN)structural unemployment

unemployment caused by changes in the structure of occupational, opportunities, such as when a steel factory closes and the number of steelworker jobs declines.

Hungarian (HU)strukturális munkanélküliség

a munkalehetőségek rendszerében bekövetkezett változás okozta munkanélküliség, mint például amikor egy fémgyár bezárásával csökken a fémmunkás helyek száma.

Economy;