portrait

Boglarka Acs

Budapest, Hungary

Translate From: English (EN)

Translate To: Hungarian (HU)

1,325

Words Translated

37

Terms Translated

Boglarka’s Selected Translation Work

Terms and text shown below represent Boglarka’s contributions to TermWiki.com, a free terminology website and knowledge resource for the translation community.

English (EN)as amended

a legislative measure altered formally by adding, deleting, or rephrasing

Hungarian (HU)módosított

Hivatalos hozzáadással, törléssel vagy átfogalmazással módosított jogalkotási intézkedés

Law; Contracts

English (EN)commercial register

a document that compulsorily registers individuals and legal entities (companies) engaging in commercial activities

Hungarian (HU)cégjegyzék

egy dokumentum, amely kötelező jelleggel nyilvántartja a kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó egyéneket és jogi személyeket (vállalatokat)

Law; Contracts

English (EN)Ostrich

The Ostrich, (Struthio camelus), is a large flightless bird native to Africa. It is the only living species of its family, Struthionidae and its genus, Struthio.

Hungarian (HU)Strucc

A strucc (Struthio camelus)egy Afrikában honos nagy testű röpképtelen madár. A Struthionidae család és Struthio nemzetség egyetlen élő faja.

Animals; Birds

English (EN)The Airlines Reporting Corporation (ARC)

Oversees the tracking of payments from travel agency to airline, upon issuance of tickets; created by the air carriers.

Hungarian (HU)Airlines Reporting Corporation (ARC)

Felügyeli a kifizetések nyomon követését az utazási irodától a légitársaságig, a jegyek kiállítását követően; a légi fuvarozók által kerül létrehozásra.

Travel; Air travel

English (EN)offline connection

A change of aircraft also involving a change of carriers.

Hungarian (HU)Offline kapcsolat

Olyan repülőgépváltás, amely hordozócserével is jár.

Travel; Air travel

English (EN)Queen Noor

Her Majesty Queen Noor was born Lisa Najeeb Halaby to an Arab-American family. She is an International humanitarian activist now.

Hungarian (HU)Noor királynő

Őfelsége Noor királynő, született Lisa Najeeb Halaby, egy arab-amerikai család gyermeke. Nemzetközi humanitárius aktivista.

Human rights; Equality

English (EN)ingress and egress

Ingress/Egress relates to the Civil Authority coverage part of the Business Income/EE forms. If one is unable to enter or exit by direction of civil authority.

Hungarian (HU)belépés és kilépés

A belépés/kilépés az üzleti bevételi és többletkiadási fedezeti űrlap polgári hatóság fedezeti részéhez kapcsolódik. Ha valaki nem tud belépni vagy kilépni polgári hatóság irányításával.

Travel; Hotels

English (EN)People for the Ethical Treatment of Animals (PETA)

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is the largest animal rights organization in the world. They count with more than 2 million members and supporters. The objective of the founders of PETA was to offer a way to help for those who want to ...

Hungarian (HU)Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért (PETA)

Az Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért (PETA) elnevezésű szervezet. Több mint 2 millió taggal és támogatóval rendelkeznek. A PETA alapítóinak célja, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik meg szeretnék változtatni a társadalmat. Az egészséges ...

Non-profit organizations; Advocacy

English (EN)Avaaz.org

A global web movement and civic organization, whose stated intention is to “bring people-powered politics to decision-making everywhere”. The organization promotes activism for issues including human rights, climate change and corruption. It has over nine ...

Hungarian (HU)Avaaz.org

Egy globális internet-alapú mozgalom és civil szervezet, amelynek kifejezett szándéka, hogy \"nép-irányította politikát vigyen a döntéshozásba mindenhol\". A szervezet támogatja az aktivizmust számos ügyben, beleértve az emberi jogokat, klímaváltozást és ...

Non-profit organizations; Advocacy

English (EN)Golden Eagle

The Golden Eagle (Aquila chrysaetos) is one of the best known birds of prey in the Northern Hemisphere. Like all eagles, it belongs to the family Accipitridae. Once widespread across the Holarctic, it has disappeared from many of the more heavily populated ...

Hungarian (HU)Szirti sas

A szirti sas (Aquila chrysaetos)egyike a legismertebb ragadozómadaraknak az északi féltekén. A többi sasfélével együtt a vágómadárfélék családjába tartozó faj. A valaha a holarktikus régióban elerjedt faj már eltűnt sok sűrűn lakott ...

Animals; Birds